Efter att ha fått läsa inlägg efter inlägg om den fantastiska sjön Glottern i Östergötland så passade livspusslet äntligen ihop och Jonas kunde ge sig ut ensam på ett paddlings och övernattningsäventyr.

Från parkeringen var det en kort vandring för komma till en bra plats att lägga i packraften. I området finns flera vandringsleder, ett vindskydd och man kan t.o.m. hyra en bastu här. Målet var ett helt annat, att hitta en bra tältplats ute på någon av de närliggande öarna.

Det var fredag och efter en arbetsdag inte gott om tid att utforska området, målet var mest att komma ut och ganska snart hitta en lägerplats. Det gick smidigare än förväntat då Laholmen som ligger en bit utanför vindskyddet inbjöd till på eldstad, tältplats på en öde ö. Klockan var på rätt sida så Jonas hann både paddla runt öarna samt efter att ha satt upp tältet, vandra runt på Laholmen och dess mycket vackra natur.

Det blev en trevlig kväll med grillade hamburgare framför lägerelden med en vacker utsikt över en spegelblank sjö. Denna trip hade Jonas packad med kaminen även om det inte blivit jätte kallt ute än men för att påbörja säsongen. Att ha en kamin i tältet är en skön lyx och en trevlig upplevelse, dock är det ju några extra kilon att bära med sig. I en packraft däremot är den ytterst lämplig att ta med om det ska blir kyliga kvällar.

Efter en god natts sömn blev det stekt bacon och egg på kaminen och frukosten avnjöts ute på en klippa vid vattnet tillsammans med en kopp kaffe.

Jonas packade ihop lägret ganska tidigt för att ha gott om tid att utforska sjösystemets norra delar ordentligt. Oj vilken plats! när man paddlar in i norra delen finns inga sommarstugor som stör, det finns flera utmärkta lägerplatser med eldstad och tältmöjligheter att välja på. Längt norrut på en udde syntes på långt håll en större klippa och Jonas bestämde sig för att ta lunchen där och se om inte detta kunde bli en framtida övernattningsplats.

Efter en härlig lunch och kaffe till efterrätt var det dags igen, paddla tillbaka till starten och gå sista biten till bilen. Det är härligt när själva resan är en större del av målet som det blir när man paddlar eller vandrar. Att stanna upp, inte stressa njuta av sin omgivning blev verkligen i fokus lite extra tack vare otroligt fint väder.

Är du intresserad av att paddla så rekommenderar vi starkt Glottern, som är en sjö med många vikar och öar och som slingrar sig fram i landskapet. Sådana sjöar där det inte bara är en massa öppet vatten är verkligen njutfullt från en packraft och man kommer naturen väldigt nära. Man glider fram på sidan av den på något sätt.

Vill du se mer av Glottern som släpps inom kort våran film på Youtube, länken kommer självklart att finnas i detta inlägg nedanför när det är dags.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You May Also Like
Läs mer

Packraft afterwork

En vanlig fredagkväll i maj blev en kanon stund på vatten. Packade ihop packraften med lite mat och…