Efter en onekligen kall månad och hundar med dåliga magar lyckades vi passa in en natt ute i naturen igen, denna gång på ett av våra smultronställen på sörmlandsleden. Den här turen handlade mer om avkoppling och att njuta av lägret mer än att vandra.

Efter ca 2,5km når vi en plats vi ofta återkommer till, tältplatsen ligger nära vattnet och en fin eldstad finns bredvid. Vill man så kan man sova i vindskyddet som ligger intill leden men inte direkt vid vattnet. Vi föredrar tält och denna gång blev det troligen säsongens sista med kaminen med.

Vi valde att ganska tidigt dra igång en brasa, vid våran vanliga eldpelares var det översvämning men någon har byggt en ny fin bredvid våran som vi använde. En ganska stor eldstad dock så vi fick lägga en sten mitt i för att kunna lägga grillgaller för matlagningen någonstans. Efter en mulen dag som övergick i halvklart väder, fortsatte till en solig och vacker kväll. Vi satt länge vid våran eld, lagade mat och njöt av fågelsången och sprakandet från brasan. Det var varmt och härligt så när vi insåg på termometern att det bara var 1 plusgrad ute blev vi lite chockade.

Strax före midnatt, då mörket tagit över och solen haft sitt skådespel klart, flyttade vi in i kamintältet och tog även med elden in. Vi fortsatte njuta av sprakandet och ljudet av naturen ett tag till innan vi kröp ner i våra sovsystem. Hundarna låg utslagna och nöjda på sin sovsäck.

Efter en skön natt i naturen vaknade vi, drog igång kaminen igen och påbörjade snart frukost. Kaffe i skogen smakar bättre än överallt annars. Denna gång blev det pannkakor och kycklingbacon, fantastiskt gott. Efter en lugn och stressfri frukost packade vi ihop vårat läger och gick tillbaka till bilen igen, nöjda och fyllda med ny energi som alltid efter att ha vistats i vildmarken.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You May Also Like
Röttle vattenfall
Läs mer

Röttle vattenfall

Vi är ofta i Gränna den här vintern och vi har haft ögonen på ett utflyktsmål en längre…