I bromsarna och myggens rike återvände vi midsommardagen för en lugn och avkopplande vandring, men tack vare (eller mer p.g.a.) dessa insekter blev det mer som en powerwalk i väldigt vacker natur.

Det var midsommardagen, dagen efter Jennifer sprungit sin utmaning runt Visingsö för barncancerfonden. Vi beslöt oss för en avkopplande dag i naturen. Omberg som vi besökte förra året och då gick Ellen Key leden har mer att erbjuda.
Denna gång valde vi Älvarumsleden som på 7,5km skulle bjuda på utsikt, bad vid klapperstenar och bokskogar. Vi svängde in på parkeringen där flera av lederna utgår från i Stocklycke, slängde på oss packningen som denna gång blev i en liten ryggsäck med kylmaterial. En ryggsäck som fick duga då vi glömt tänka på vandring denna helg och inte tagit med utrustning för ändamålet.

Ganska direkt inne på första partiet av leden insåg vi att vi även glömt myggmedel… och det behövdes! Det var rejält med mygg och egentligen självklart med tanke på vädret och fuktigheten. Vi smorde oss i alla fall med solskyddsfaktor.

Inte nog med mygginvasion så blev vi rejält överraskade av antalet bromsar, aldrig tidigare hade någon av oss sätt så många samtidigt och dessutom ihärdiga och extremt jobbiga.
Så tips! myggmedel och något som skyddar mot bromsar är bra att ha med.
Det gick i ganska högt tempo då vi kämpade för att undvika att bli uppätna helt och snart nog befann vi oss vid ett stup, en utsiktsplats. Magiskt område och för en stund något lugnare med bromsar och mygg så vi stannade en liten stund innan vi gick tillbaka till leden för att finna den där klappersten stranden.

efter att ha passerat storpissens naturreservat fann vi en skylt som pekade mot ett vattenfall, dock var det lågt flöde och ska man uppleva fallets fulla prakt ska man nog besöka det när vårfloden forsar i våran natur.

Vid stranden av klappersten låg ett vindskydd och en grillplats fanns (dock eldningsförbud för tillfället)

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You May Also Like
Läs mer

Tilas Stoll

Strax utanför Filipstad ligger Persberg och naturreservatet Högbergsfältet. Här finns mycket spännande att uppleva och kan vandra både…