När fru och bonus barn har egentid planerad så får mannen dra med hundarna ut i skogen, det är sedan gammalt. Det gäller att tillvara på tillfällen och tid för man vet aldrig när man får komma ut på en tur nästa gång. Nävekvarnsslingan går från Nävekvarn ut genom naturreservatet, Nävekvarn klint.

Från parkeringen mitt i samhället tog det inte lång tid innan man befann sig i skogen, vi valde att gå motsols för att komma till utsikterna och vattenvyerna på sista delen av rundslingan.

Leden var bra uppmärkt och det syntes tydligt att den är populär, stigen var rejält upptrampad och lätt att hitta. Det fanns en liten oro hur det skulle gå med två hundar och samtidigt filma denna dagstur men efter att ha fått nosa och haft sig första kilometern så skötte de sig galant i expanderkopplet. Jonas testade för första gången ett bälte att sätta fast kopplet i, ett Non-Stop Cani-X. Att gå med fria händer med två fantastiska hundar som drar framåt var en succé.

Efter ca halva slingan kom vi fram till vattnet, strax innan vi passerat den kolerakyrkogården som var skyltad på leden. Vid en strand tog vi lunch, hundarna fick sin mat och Jonas tillträdde nudlar på det ultralätta köket. Vi hade en strålande utsikt över vattnet och även om dagen var grå så var det vindstilla och skönt.

Efter magen fått sitt packade vi ihop och fortsatte över berghällar vid sidan av Bråviken. Det var en fantastisk fin vandring mellan tallar och med slående utsikt hela vägen. När vi närmade oss slutet och kom fram till hamnen valde vi att även gå den mycket korta rundan ute på skäret innan vi åter var tillbaka vid bilen.

Vi kan varmt rekommendera slingan och vi kommer gärna tillbaka igen och går den igen. Det fanns fina platser att rasta på längs leden men tältplatser var något begränsat. Den vi möjligen kunde tänka oss fanns precis innan vi kom fram till kolerakyrkogården.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You May Also Like
Läs mer

Tilas Stoll

Strax utanför Filipstad ligger Persberg och naturreservatet Högbergsfältet. Här finns mycket spännande att uppleva och kan vandra både…
Läs mer

Under bar himmel

Sörmlandsleden etapp 23:2 blev en riktigt varm och härligdag i naturen. Vi parkerade vid Tallsjöns badplats och gick…
Läs mer

Packraft afterwork

En vanlig fredagkväll i maj blev en kanon stund på vatten. Packade ihop packraften med lite mat och…