Den 21 Juli passade vi på att åka på äventyr igen, denna gång över två nätter vara första skulle bli i tält på en ö efter lite packraftpaddling.
Jennifer utmanade sig själv rejält efter att ha haft problem med hälsan efter att ha åkt båt eller gått på en brygga t.o.m. tidigare. Hon har även minnen från sin ungdom då hon välte med en tävlingskanot.
Dessutom hade vi ogynnsamt väder denna dag då det blåste upp mot 15m/s och det gav rejäla vågor på sjön, gränsfall för just våra packraft att klara av då de är extremt lätta och vindkänsliga.

Men vi packade bilen, som också skulle fungera som “camper” en del av äventyret och begav oss iväg. för att komma över till öarna i sjön Hunn från badplatsen måste vi först korsa ganska öppet vatten.

För Jennifer var det en ångestladdad tur över sjön, men hon klarade det och kom till lä-sidan där paddlingen blev lugn och stillsam.

Vi paddlade till vindskyddet på ön Bremyreö, gick i land och blev först väldigt besvikna på skräpet som tidigare besökare lämnat efter sig. Hur kan man ta med sig saker ut men inte ta hem förpackningarna efter sig???
Vi valde ändå att stanna, plockade ihop allt skräp i en papperspåse för att ta med tillbaka och sopsortera.

Vi slog upp tält, lagade mat och tog ett kvällsdopp. Regnet föll men solen höll sig framme samtidigt och gav oss en magisk kväll.

Dagen efter blev en längre paddlingstur runt ön, här var det lä och lugn njutfull paddling tills vi rundade den västra udden och vände upp i motvind hela vägen tillbaka till stranden.

Hunn är en vacker sjö för paddling, den har många klippor och platser att stanna på och slå läger över natten. Har du ingen egen kanot/packraft så finns det möjlighet att hyra här. Vi rekommenderar varmt ett besök. Vill du veta mer om vårat äventyr? Titta på filmen.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You May Also Like
Läs mer

Packraft afterwork

En vanlig fredagkväll i maj blev en kanon stund på vatten. Packade ihop packraften med lite mat och…